Munkaközösség-vezető: Benkő Zoltán

A 2019-2020-as tanév Természettudományi munkaközösség munkaterve

Célunk, hogy munkaközösségünk összefogja és segítse a természettudományi tantárgyakat tanító pedagógusok munkáját. Munkacsoportunkban kiemelten kezeljük a tehetséges tanulók fejlesztése, versenyeztetése mellett a lassabban haladók felzárkóztatását, korrepetálását. Ez a feladat differenciált óravezetéssel, szakkörök és korrepetálások szervezésével valósulhat meg.

Alappillére az egészséges életmódra nevelésnek a mindennapos testnevelés, melyet felmenő rendszerben kellett bevezetni, de ebben a tanévben is minden évfolyamra érvényes már, így minden gyermeket valamilyen mozgásra ösztönöz.

Az úszásoktatás is része a pedagógiai programunknak, amelynek az anyagi feltételeit a fenntartó KLIK biztosítja, és amelynek a helyszíne a monori uszoda. Ahol a hatodik és a hetedik évfolyam fog részesülni úszásoktatásban ebben a tanévben.

Egészségnapot tartunk az iskolánkban, ahol friss gyümölccsel és egy kis testmozgással várjunk gyermekeinket és tanárainkat.

Túrákat, természetjárást szervezünk az őszi erdőben, és a kirándulások alkalmával Magyarország szebbnél szebb természetvédelmi területein. Mindig fotózunk, terméseket gyűjtünk, amiket kézműves foglalkozások alkalmával használunk fel, illetve a képekből és az elkészült alkotásokból kiállításokat szervezünk.

Szívesen veszünk részt az őszi-tavaszi faluszépítő akcióban, és megvalósítottuk az iskolánkban a szelektív hulladékgyűjtést oly módon, hogy a folyosókon elhelyezett kukákban válogatva helyezzük el a hulladékot. Továbbá a már hagyománnyá vált őszi papírgyűjtés során (melynek irányítója Krizsán Mihályné DÖK segítő tanár) is tudatosíthatjuk a gyermekekben, hogy az általuk összegyűjtött, már nem használt papírt mások újra hasznosítják, s ezáltal sok erdő menekülhet meg az értelmetlen pusztulástól.